Sjokoladesmaking for bedrifter

Vigdis-285-Modifier.jpg
 

Sjokoladesmaking

Om sjokoladesmaking:

Sjokoladesmaking er en spennende, inspirerende og smakfull opplevelse.

Kurset holdes i lokaler som bedriften disponerer.

Alle får et A4 ark med ca 15 smaksprøver hver, derfor må deltakerne sitte ved bord. Rosenkilde viser bilder som en del av presentasjonen, så lokalet må ha projektor og lerret som deltakerne kan se på.

Det tar tid å legge opp 15 smaksprøver til hver deltaker. Derfor trenger vi 2 timer til forberedelser ved 15 - 25 deltakere, 3 timer ved 26 - 45 deltakere, og 4 timer ved 46 - 70 deltakere.

Pris og varighet:

15 - 20 deltakere = 490 kr per deltaker

21 - 39 deltakere = 450 kr per deltaker

Minst 40 deltakere = 390 kr per deltaker

Kurset varer vanligvis i 1,5 time, men kan justeres etter kundens ønske.

Tekst til kollegaer i anledning påmelding:

SJOKOLADESMAKING

Liker du sjokolade?

Sjokolade er et nytelsesprodukt mange elsker, men som få konsumenter vet hvordan lages. Hvis du synes det er spennende å lære nye ting og liker gode smaksopplevelser er dette kurset for deg.

På sjokoladesmaking får du lære om alle prosessene fra kakaoplantasje til sjokoladeplate, om spennende historie og etiske utfordringer. Vi lar biter av deilig sjokolade smelte på tungen og kjenner hvordan smaken utvikler seg. Akkurat som med vin smaker sjokolade laget av forskjellige kakaotyper ulikt. Smaken er også preget av jordsmonnet, klimaet og foredlingen. Det er bare fem prosent av verdens kakao som kategoriseres som premium fine flavour cacao. Det er denne kvaliteten de fleste produktene som serveres på kurset er laget av. Vi smaker på forskjellige typer kakao og prisvinnende sjokolader med naturlige smaksnoter, det vil si at smaken kommer fra kakaobønnene og ikke tilsetninger.

På kurset lærer du sannsynligvis mange ting du ikke visste at du lurte på.

Om Vigdis Rosenkilde:

Vigdis Rosenkilde solgte leiligheten sin for 6 år siden for å følge drømmen om å lage sin egen sjokolade. Nå tilbringer hun ca 3 måneder i året i Peru hvor hun er delaktig i alle ledd som påvirker smaken på sjokoladen sin, fra kakaoplantasjer til sjokoladefabrikken. Hun kjøper all kakaoen direkte av bønder. På den måten får bonden en rettferdig pris, Rosenkilde får tak i fantastisk god kakao og du får den beste sjokoladen. Produktene hennes selges nå i ca 150 utsalgssteder, hun leverer sjokolade til Det kongelige slott og vant hele 5 gull, 3 sølv og 2 bronse i International Chocolate Awards European Bean-to-Bar 2021-22. Hun er også sertifisert kakao- og sjokoladesmaker. I løpet av det siste året har Rosenkilde fått god omtale i Maison mat & vin, Aperitif, Kamille, Matmagasinet Godt, D2, VG-helg og God morgen Norge. Rosenkilde holder mange kurs og elsker å formidle om kakao- og sjokoladefagene.

Tilbakemelding fra kunder:

«Tusen takk for i går, Vigdis! Alle var veldig fornøyde,- til og med de som egentlig ikke er så glad i sjokolade. De syntes det var veldig gøy å høre om deg og reisen din, og vi ble alle inspirert av ditt sprudlende engasjement og pågangsmot!»

Hilde Marie Goldstein Seiertun. Equinor.

«Det var en "mega fet opplevelse". Alle var utrolig fornøyde og jeg tror mange, inkludert meg selv, fikk helt nye øyne på sjokolade.»

Marthe Nikoline Elsrud. Computas.

«Vi koste oss veldig. I tillegg til det gode og inspirerende foredraget, engasjementet rundt prøvesmakingen, samt den gode stemningen du fikk til ved å involvere deltakerne, gjorde dette til en begivenhetsrik kveld. Dette gav oss et energikick.»

Paul Arne Kristensen  DNB Bank ASA

Jeg håper jeg får gleden av å ta med deg og dine kollegaer inn i sjokoladens spennende verden.

Ikke nøl med å ta kontakt hvis du har spørsmål.

vigdis@vigdisrosenkilde.no Tlf 92664614