Vigdis Rosenkilde


Vigdis er lidenskapelig interessert i kakao og sjokolade.

Hun brenner for å formidle disse spennende og omfangsrike fagene.

For åtte år siden bestemte Vigdis seg for å skape drømmejobben. Den skulle inneholde god smak og gode råvarer, utvikling av produkter, reising, formidling, også ville hun lære noe nytt. Da hun ved en tilfeldighet kom over faget sjokolade, og skjønte hvor omfattende det egentlig er, så smeltet hun helt..

Siden det har det gått slag i slag. Hun har laget ferske sjokoadetrøfler med alt fra granskuddsirup, blåmuggost og bringebær fra Sogndal. Hun har produsert og levert til restauranter og butikker 

Hun har opparbeidet seg kunnskap og fått inspirasjon ved å besøke messer, deltat på kurs og fått være med i produksjonen til noen av de beste sjokoladehusene i Europa. 

I 2013 vant hun Coop-prisen til «Det Norske Måltid» for Innovasjon, potensial og lokal forankring . I 2015 besøkte hun for første gang kakaoplantasjer. Dette var i Brasil. Her bodde hun på en av plantasjene og deltok aktivt i alle prosessene; innhøsting, åpning av kakaobelgene, fermentering og tørking. Denne opplevelsen var en stor eye opener. De aller fleste elsker sjokolade, men få kjenner til prosessene som kreves for å fremstille dette herlige produktet. Dette vil Vigdis gjøre noe med.

I 2016 solgte Vigdis leiligheten sin for å kunne finansiere videre utvikling. Siden da har hun tilbragt mer enn 6 måneder i Latin-Amerika hvor hun har studert kakao og sjokoladeproduksjon. Hun har også blitt dommer for International Chocolate Awards.

I 2018 lanserte hun sine første sjokoladeplater  i Norge.  Laget med sporbare kakaobønner av høy kvalitet, fra utvalgte områder i Peru. 

Vigdis trives aller best på kakao-eventyr i jungelen, eller når hun formidler sin kunnskap om kakao og sjokolade på kurs her hjemme i Norge. Velkommen på kurs!

Vigdis Cacao Trip60.jpg