Vigdis Rosenkilde


Vigdis er lidenskapelig interessert i kakao og sjokolade.

Hun brenner for å formidle disse spennende og omfangsrike fagene.

For drøye fem år siden bestemte Vigdis seg for å skape drømmejobben. Den skulle inneholde lek med smak og estetikk, gode opplevelser, norske råvarer, reising, formidling, også ville hun lære noe nytt. Da hun ved en tilfeldighet kom over faget sjokolade, og skjønte hvor omfattende det egentlig er, så smeltet hun helt..

Siden det har det gått slag i slag. Hun har laget ferske sjokoadetrøfler med alt fra granskuddsirup, blåmuggost og bringebær fra Sogndal. Hun har produsert og levert til restauranter og spesial forretninger. 

Hun har opparbeidet seg kunnskap og fått inspirasjon ved å besøke messer, deltat på kurs og fått være med i produksjonen til noen av de beste sjokoladehusene i Europa. 

I 2013 vant hun Coop-prisen til «Det Norske Måltid» for Innovasjon, potensial og lokal forankring . I 2015 besøkte hun for første gang kakaoplantasjer. Dette var i Brasil. Her bodde hun på en av plantasjene og deltok aktivt i alle prosessene; innhøsting, åpning av kakaobelgene, fermentering og tørking. Denne opplevelsen var en stor eye opener. De aller fleste elsker sjokolade, men få kjenner til prosessene som kreves for å fremstille dette herlige sluttproduktet. Dette vil Vigdis gjøre noe med.

Nå planlegges flere studieturer og fagrelaterte prosjekter, og hun ser på fremtiden med stor sjokoladeiver.

Håper du har lyst til å komme på kurs å lære litt om verdens mest konsumerte, men hemmelighetsfull, matprodukt.

Med stort sjokoladesmil,

Vigdis Rosenkilde